Μικρότερο εκτιμά τον κίνδυνο μετάδοσης στην υπόλοιπη ευρωζώνη, σε ενδεχόμενη αναταραχή στην Ελλάδα, ο επικεφαλής των πιστωτικών αξιολογήσεων κρατικού χρέους του οίκου Standard & Poor's, Μόριτς Κρέμερ.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Boersen-Zeitung, ο Κρέμερ εκτίμησε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης είναι χαμηλός. Ο Μόριτς Κρέμερ παρέπεμψε στον περιορισμένο αντίκτυπο που είχε στην υπόλοιπη ευρωζώνη η αύξηση των ασφάλιστρων κινδύνου της Ελλάδας.

Επεσήμανε, επίσης, ότι η ελληνική οικονομία είναι πολύ μικρού ειδικού βάρους, ενώ η έκθεση των υπολοίπων χωρών σε αυτήν είναι πολύ μικρή. «Για τον λόγο αυτό, ο κίνδυνος μετάδοσης είναι τώρα χαμηλότερος»  ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κρέμερ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η έκθεση των πιστωτών στην Ελλάδα δεν είναι τόσο υψηλή, αναλογικά με την οικονομική ισχύ τους και υπενθύμισε ότι το Βερολίνο έχει δώσει πολύ περισσότερα χρήματα για τη διάσωση των γερμανικών τραπεζών κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης σε σχέση με αυτά που θα διέθετε αν έχανε όλα τα χρήματα που δάνεισε στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ελεγχόμενες επιπτώσεις από ενδεχόμενη διαγραφή του ελληνικού χρέους θα ενισχύσει τη θέση των πιστωτών στις διαπραγματεύσεις. Αντίθετα, για την Ελλάδα θα ήταν «καταστροφική» ενδεχόμενη έξοδος από την Ευρωζώνη, καθώς είναι περισσότερο εξαρτημένη από τις εισαγωγές, ενώ δεν θα μπορεί να χρηματοδοτήσει όλα τα αγαθά που χρειάζεται να εισάγει, υποστήριξε το στέλεχος της S&P.