Εκτενές αφιέρωμα στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ κατά της διαφθοράς δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters.

Μάλιστα το πρακτορείο φιλοξενεί δηλώσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος αναφέρεται στις κινήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Όπως τονίζει ο κ. Βαρδινογιάννης είπε πως είναι «βάσιμη η στάση» της κυβέρνησης Τσίπρα να επιτεθεί «ενάντια σε ένα συγκεκριμένο καθεστώς που έπαιξε σημαντικό ρόλο και επηρέασε με αρνητικό και διεφθαρμένο τρόπο το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα».

Τόνισε παράλληλα πως η αντιμετώπιση της διαφθοράς θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη προς τις επιχειρήσεις, ενώ προσέθεσε:

«Η ιδιοκτησία και διαχείριση μίας επιτυχημένης παγκοσμίως επιχείρησης δεν σημαίνει ότι είσαι ολιγάρχης».

Ο κ. Βαρδινογιάννης κατέληξε λέγοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση και τόνισε:

«Προσωπικά καλωσορίζω τον τρόπο προσέγγισης όπου το “fair play”, οι νόμοι και οι κανονισμοί θα υπερισχύσουν».

Στο ίδιο δημοσίευμα, περιγράφεται ο ρόλος του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη.

Το πρακτορείο Reuters κάνει αναφορά στην ομιλία Νικολούδη στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, στην οποία και κατήγγειλε πως «μια ελίτ που περιλαμβάνει μία χούφτα οικογένειες που νομίζουν ότι το κράτος και οι δημόσιες υπηρεσίες υπάρχουν για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα».

Ο ίδιος ο Παναγιώτης Νικολούδης, με δηλώσεις του στο Reuters τονίζει ότι δεν κατηγορεί γενικά τους πλούσιους, όμως «οι άνθρωποι που έχω βρει να διαπράττουν έγκλημα τυγχάνει να είναι πλούσιοι». Ενώ πρόσθεσε πως:

«Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι κάποιοι θα πάρουν τα χρήματά τους και θα φύγουν το εξωτερικό, θα προτιμούσα να πάρω αυτό το ρίσκο από το να δω την οικονομία της χώρας μου να βασίζεται σε βρώμικο χρήμα και διεφθαρμένες επιχειρήσεις».