Τα κύματα κακοκαιρίας που πλήττουν τον τελευταίο καιρό τη χώρα έχουν δημιουργήσει μια σειρά προβλημάτων. Διακοπές κυκλοφορίας, υπερχείλιση υδάτων, παγετός και απαγόρευση απόπλου είναι μόνο μερικές από τις συνέπειες των χιονοπτώσεων. Και παρ’ όλο που το χιόνι δίνει μια ξεχωριστή νότα, δεν παύει να δημιουργεί προβλήματα, ιδιαίτερα στις τηλεπικοινωνίες. 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως φτιάχνεται μια βλάβη, σε ένα τοπικό δίκτυο, ενός απομακρυσμένου χωριού; Τι γίνεται όταν παγώνουν οι σταθμοί βάσης κινητής τηλεφωνίας στην κορυφή βουνών όπως η Πίνδος, ή η κοντινή μας Πεντέλη; Ή τι χρειάζεται να κάνουν οι τεχνικοί για να φτάσουν σε μια βλάβη, όταν επαρχιακοί δρόμοι έχουν κλείσει από κατολισθήσεις;  

Ευτυχώς για όλες αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν οι τεχνικοί τηλεπικοινωνιών. Οι άνθρωποι αυτοί, φροντίζουν καθημερινά για την απρόσκοπτη επικοινωνία μας, ακόμα και με τις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες. Εκείνοι καλούνται να διορθώσουν κάθε βλάβη, όσο δύσκολη κι αν είναι, όσο μακριά κι αν βρίσκεται και ανεξάρτητα από την ημέρα και την ώρα που εκδηλώθηκε. 

Το υλικό μας παραχώρησαν ο ΟΤΕ και η COSMOTE και είναι «τραβηγμένο» από τους ίδιους τους τεχνικούς των δύο εταιρειών.