Η Κύπρος βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης εκτιμάει η εφημερίδα Financial Times σε άρθρο της. 

«Ο πόνος της δριμείας ύφεσης», τονίζεται στο άρθρο, «απαλύνεται από την ανθεκτικότητα του νησιού. Το «φάρμακο» της τρόικας χαρακτηρίζεται απαιτητικό και σκληρό, ωστόσο οι οικονομικές προοπτικές είναι πιο υγιείς».

Ειδική αναφορά γίνεται, μεταξύ άλλων, στον ισχυρό τουριστικό τομέα, το ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον και τη δύναμη του τομέα υπηρεσιών.

Φιλοξενούνται δε και δηλώσεις του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος λέει πως η αποφασιστικότητα να εφαρμοστούν οι σκληροί όροι της συμφωνίας με την τρόικα, μετά από την κρίση του Μαρτίου του 2013, έχει βάλει την Κύπρο στο μονοπάτι της ανάκαμψης.

Ο Κύπριος Πρόεδρος αναφέρει ότι έχουν σταδιακά αρθεί σχεδόν πλήρως οι κεφαλαιακοί έλεγχοι που είχαν επιβληθεί.

Αναφορικά δε με τη δημοσιονομική προσαρμογή ο κ. Αναστασιάδης τονίζει την εξαρχής αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να κάνει ό,τι ήταν αναγκαίο για να έρθουν τα δημόσια οικονομικά σε μια πορεία διόρθωσης ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, στην υγεία και στο κράτος πρόνοιας.

Μεγάλο μέρους του άρθρου επικεντρώνεται στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Κύπρου. Η εφημερίδα σημειώνει ότι τα πιστωτικά ιδρύματα λαμβάνουν «ένα ισχυρό φάρμακο» αλλά είναι στον σωστό δρόμο, μέσα από την αναδιάρθρωση των δανείων (μη εξυπηρετούμενα) και το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, προς την πλήρη σταθεροποίηση.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο επικεφαλής της Τράπεζας Κύπρου Τζον Χούριγκαν, ο οποίος δήλωσε ότι η ανάκαμψη στην οικονομία, γίνεται παράλληλα με την αποκατάσταση της φήμης του τραπεζικού τομέα.

Όπως, όμως, σημειώνουν οι FT, η Κύπρος είναι ανοιχτή σε πολλές και διαφορετικές επενδύσεις, όπως είναι η ναυτιλία, εναλλακτικές μορφές ενέργειας, και ο τουρισμός υγείας.