Την έγκριση του βουλγαρικού κοινοβουλίου έλαβε το κυβερνητικό σχέδιο για εξωτερικό δανεισμό ύψους 8 δισ. ευρώ έργο που θα «στηρίξουν» τέσσερις τράπεζες. 

Στην ψηφοφορία της πρώτης ανάγνωσης, υπέρ ψήφισαν 161 βουλευτές, 50 κατά (από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το "Ατάκα") και υπήρξαν δώδεκα αποχές. Στην ψηφοφορία της δεύτερης ανάγνωσης, το σχέδιο πέρασε με την έγκριση από 159 βουλευτές, ενώ 48 τάχθηκαν κατά και 11 απείχαν από τη διαδικασία. 

Σε αντίθεση με προηγούμενες τοποθετήσεις τους, το "Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών", το κεντροαριστερό ABV και το Βουλγαρικό Δημοκρατικό Κέντρο (BDC) στήριξαν την κυβερνητική πρόταση και εκπρόσωποί τους τόνισαν ότι οι εξηγήσεις που έλαβαν από τον υπουργό Οικονομικών Βλάντισλαφ Γκοράνοφ είναι ικανοποιητικές. 

Στη διάρκεια της ομιλίας του, που διήρκεσε 40 λεπτά, ο κ. Γκοράνοφ κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν την κυβέρνηση στο έργο της, ούτως ώστε να είναι σε θέση να εκπληρώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις της. 

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, σε ανάρτησή του σε λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης υπογράμμισε ότι οι πολίτες περιμένουν σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος δεν παρέστη στη συνεδρίαση της Βουλής, ωστόσο, μέσω του μηνύματός του, ευχαρίστησε τους βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων που στήριξαν την έγκριση των συμφωνιών.