Σε χαμηλό 24 ετών μειώθηκε η ανεργία στη Γερμανία τον Φεβρουάριο. 

Συγκεκριμένα, τα εποχικά προσαρμοσμένα δεδομένα που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης έδειξαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι ζητούν εργασία μειώθηκε κατά 20.000, στα 2,812 εκατομμύρια, επίπεδο το οποίο είναι το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 1991, περίπου έναν χρόνο μετά την ενοποίηση της Γερμανίας.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν, καθώς μια έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters είχε καταδείξει ότι αναμενόταν μια πτώση κατά 10.000 πρόσωπα, ενώ η μείωση ήταν επίσης υψηλότερη από αυτήν που προέβλεπε η εταιρεία Factset.

Βάσει των εποχικών προσαρμοσμένων δεδομένων το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σε ιστορικό χαμηλό, στο 6,5%, για τρίτο συναπτό μήνα τον Φεβρουάριο, που συνεχίζει να είναι το χαμηλότερο από την ενοποίηση της Γερμανίας το 1990.

Σύμφωνα με πρωτογενή δεδομένα, τα οποία ήδη είχαν αποτελέσει αντικείμενο του δημοσίου διαλόγου, το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 6,9% τον Φεβρουάριο, από 7% τον Ιανουάριο, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε ένα σύνολο περίπου 3,017 εκατ. ανέργων, έναν αριθμό μειωμένο κατά περίπου 15.000 πρόσωπα.