Την ανάγκη να διατηρηθεί ο ΦΠΑ στα ίδια επίπεδα στα τουριστικά καταλύματα υπογραμμίζει ο ΣΕΤΕ σε επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουάκη.

Ο ΣΕΤΕ αναφέρει ότι αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με τους μειωμένους συντελεστές κατά 30% σε ελληνικά νησιά, μέτρο που αφορά στο σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών που διατίθενται εκεί και όχι μόνο τη διαμονή, το οποίο ο ΣΕΤΕ επίσης θεωρεί μεγάλης σημασίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της νησιωτικής οικονομίας.

Επίσης, στην επιστολή που κοινοποιείται στον Γιώργο Σταθάκη και την Έλενα Κουντουρά, ο ΣΕΤΕ υπενθυμίζει τη μελέτη της Ernst & Young, σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει ο ενδεχόμενος διπλασιασμός του ΦΠΑ, για τον οποίο έκανε λόγο η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο ΣΕΤΕ ευελπιστεί ότι η σημερινή κυβέρνηση, θα εστιάσει στην υλοποίηση της δέσμευσής της να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να ενεργοποιήσει αποτελεσματικά όλους τους μηχανισμούς ελέγχου που διαθέτει και όχι να προχωρήσει σε ακόμη μία αύξηση του ΦΠΑ διαμονής και μάλιστα διπλασιασμό, το οποίο ως γνωστό αποτελούσε πρόταση του email του κ. Χαρδούβελη.

Για την αποτροπή αυτής της κατεύθυνσης ο ΣΕΤΕ τονίζει ότι πρέπει να λειτουργήσουν συστηματικά όλοι οι κρατικοί έλεγχοι και ταυτόχρονα να υλοποιηθεί μια σειρά μηχανισμών οι οποίοι θα εμποδίζουν τους επιτήδειους να φοροδιαφεύγουν.