current views are: 1

26 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση19:06

Σαπέν: Θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα εφόσον κριθεί αναγκαίο

Νέα μέτρα για το έλλειμμα θα λάβει η Γαλλία σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μισέλ Σαπέν. 

Δημοσίευση 19:06’
αρθρο-newpost

Νέα μέτρα για το έλλειμμα θα λάβει η Γαλλία σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μισέλ Σαπέν. 

Νέα μέτρα για το έλλειμμα θα λάβει η Γαλλία σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μισέλ Σαπέν

«Εάν κατά τη διάρκεια του ανοιχτού διαλόγου μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κριθεί απαραίτητη η επιβολή πρόσθετων μέτρων, εμείς θα τα λάβουμε έως τα μέσα της χρονιάς» δήλωσε.

«Εμείς θα κάνουμε αυτό που οφείλουμε να κάνουμε επειδή η Γαλλία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της να μειώσει το διαρθρωτικό της έλλειμμα κατά 0,5% του ΑΕΠ το 2015» συνέχισε ο Γάλλος υπουργός αναφερόμενος σε ένα έλλειμμα που υπολογίζεται με βάση μια πολιτική απόφαση και δεν συνδέεται με την οικονομική συγκυρία.

Η Γαλλία έχει δεσμευτεί στους εταίρους της να μειώσει το έλλειμμά της κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Στους υπολογισμούς της, η Κομισιόν εκτιμά ότι η μείωση δεν θα ισοδυναμεί παρά με 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Το Παρίσι αμφισβητεί τους υπολογισμούς αυτούς.

Πηγή ενήμερη για το θέμα διευκρινίζει ότι τα πρόσθετα μέτρα μπορούν να ληφθούν χωρίς οι αρχές να χρειαστεί να καταρτίσουν διορθωτικό προϋπολογισμό.


σχετικα αρθρα