Νέα μέτρα για το έλλειμμα θα λάβει η Γαλλία σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μισέλ Σαπέν

«Εάν κατά τη διάρκεια του ανοιχτού διαλόγου μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κριθεί απαραίτητη η επιβολή πρόσθετων μέτρων, εμείς θα τα λάβουμε έως τα μέσα της χρονιάς» δήλωσε.

«Εμείς θα κάνουμε αυτό που οφείλουμε να κάνουμε επειδή η Γαλλία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της να μειώσει το διαρθρωτικό της έλλειμμα κατά 0,5% του ΑΕΠ το 2015» συνέχισε ο Γάλλος υπουργός αναφερόμενος σε ένα έλλειμμα που υπολογίζεται με βάση μια πολιτική απόφαση και δεν συνδέεται με την οικονομική συγκυρία.

Η Γαλλία έχει δεσμευτεί στους εταίρους της να μειώσει το έλλειμμά της κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Στους υπολογισμούς της, η Κομισιόν εκτιμά ότι η μείωση δεν θα ισοδυναμεί παρά με 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Το Παρίσι αμφισβητεί τους υπολογισμούς αυτούς.

Πηγή ενήμερη για το θέμα διευκρινίζει ότι τα πρόσθετα μέτρα μπορούν να ληφθούν χωρίς οι αρχές να χρειαστεί να καταρτίσουν διορθωτικό προϋπολογισμό.