Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ στις ασιατικές αγορές κατέγραψε άνοδο 1,09 δολάρια στα 61,09 δολάρια το βαρέλι, στις 09:39 ώρα Ελλάδας, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. 

Το Φεβρουάριο, η τιμή του «μαύρου χρυσού» οδεύει προς τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο μήνα από το Μάιο του 2009, αναφέρει το Reuters. Όσο για την τιμή του αμερικανικού αργού, ενισχύθηκε κατά 99 σεντς στα 49,16 δολάρια το βαρέλι. 

Αναλυτές της εταιρείας Phillip Futures σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι «εάν η ανάπτυξη συνεχίσει να ενισχύεται, η τιμή του αμερικανικού αργού θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά». 

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι η νορβηγική εταιρεία Statoil κλείνει την πλατφόρμα Στάτφιορντ Γ στη Βόρεια Θάλασσα καθώς ανακαλύφθηκαν ρωγμές στα θεμέλιά της. Κατά το 2014, οι εγκαταστάσεις στο Στάτφιορντ, που περιλαμβάνουν δύο ακόμη πλατφόρμες, παρήγαγαν 81.000 βαρέλια πετρελαίου, σύμφωνα με το Ρόιτερς. 

Στην Ευρώπη, η τιμή του «μαύρου χρυσού» ανεβαίνει καθώς η κατάσταση ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία παραμένει έκρυθμη, με τις παραδόσεις φυσικού αερίου να απειλούνται, τονίζεται στο τηλεγράφημα του Reuters.