Αυξήθηκε τον Φεβρουάριο η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά 24,6% με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τον περασμένο μήνα η επιβατική κίνηση έφτασε τους 905.000 επιβάτες.

Οι επιβάτες εξωτερικού αυξήθηκαν σημαντικά κατά 19% και έφθασαν τους 549.000, «το οποίο αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ αεροδρομίου για το συγκεκριμένο μήνα», ενώ οι επιβάτες εσωτερικού συνέχισαν την εντυπωσιακή άνοδό τους (+34,3%) και έφθασαν τους 265.000.

Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 21%, σημειώνοντας παράλληλα αύξηση +30% στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού. Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα, κατέγραψαν επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 24%.

Συνολικά, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, σύμφωνα με την διοίκηση του ΔΑΑ, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τους 1,88 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 26,3%, με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει πολύ υψηλή αύξηση (+39,1%), σχεδόν διπλάσια από την κίνηση εξωτερικού (+19,4%).

Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 24%, σημειώνοντας παράλληλα αύξηση +40% στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού. Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα, κατέγραψαν επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 29%, εξέλιξη που καταδεικνύει την ανάκαμψη της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.