Αυξήθηκε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αυξήθηκε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αυξήθηκε τον Φεβρουάριο η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά 24,6% με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τον περασμένο μήνα η επιβατική κίνηση έφτασε τους 905.000 επιβάτες.

Οι επιβάτες εξωτερικού αυξήθηκαν σημαντικά κατά 19% και έφθασαν τους 549.000, «το οποίο αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ αεροδρομίου για το συγκεκριμένο μήνα», ενώ οι επιβάτες εσωτερικού συνέχισαν την εντυπωσιακή άνοδό τους (+34,3%) και έφθασαν τους 265.000.

Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 21%, σημειώνοντας παράλληλα αύξηση +30% στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού. Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα, κατέγραψαν επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 24%.

Συνολικά, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, σύμφωνα με την διοίκηση του ΔΑΑ, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τους 1,88 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 26,3%, με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει πολύ υψηλή αύξηση (+39,1%), σχεδόν διπλάσια από την κίνηση εξωτερικού (+19,4%).

Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 24%, σημειώνοντας παράλληλα αύξηση +40% στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού. Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα, κατέγραψαν επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 29%, εξέλιξη που καταδεικνύει την ανάκαμψη της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο