Στα Τίρανα βρίσκεται κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την τέταρτη αξιολόγηση της τριετούς συμφωνίας των δύο πλευρών, μετά την έγκριση της δεύτερης και της τρίτης δόσης, που χορηγήθηκε στο τέλος του περασμένου μήνα στην αλβανική πλευρά. 

Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αλβανία Ναντίμ Ιλάχι, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη θα εξετάσουν τα δημοσιονομικά στοιχεία. 

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών της Αλβανίας τόνισαν ότι οι συναντήσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί, περιλαμβάνουν την ανάλυση των πρόσφατων μακροοικονομικών εξελίξεων και των τάσεων της οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και τις τρέχουσες συνθήκες. 

Επίσης, στο επίκεντρο των συναντήσεων αναμένεται να βρεθεί το θέμα του χρέους και η στρατηγική διαχείρισής του. Στην ατζέντα των συναντήσεων της αποστολής του ΔΝΤ στα Τίρανα περιλαμβάνονται αυτές με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας Γκέντι Σέικο, τον υπουργό Οικονομικών Σκελκίμ Τσάνι και Οικονομίας Αρμπέν Αχμετάι. 

Στο τέλος της επίσκεψης της αποστολής του ΔΝΤ στα Τίρανα (ύστερα από δύο εβδομάδες), αναμένεται κοινή παρουσίαση των αποτελεσμάτων των διαβουλεύσεων από τα μέλη της αποστολής, τον υπουργό Οικονομικών της Αλβανίας και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.