ΒΕΘ: Η αγορά έχει ανάγκη από ενέργειες που θα πατάξουν παθογένειες ετών

ΒΕΘ: Η αγορά έχει ανάγκη από ενέργειες που θα πατάξουν παθογένειες ετών

«Η αγορά έχει ανάγκη από ενέργειες που θα πατάξουν παθογένειες ετών», τονίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στις «πρόσφατες προτάσεις για 'καλωδιωμένους' πολίτες, που θα επιδίδονται ως 'Σέρλοκ Χολμς' στο κυνήγι της... απόδειξης».

«Αναμφίβολα καταδικάζουμε τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή, ωστόσο απαιτούνται ουσιαστικές λύσεις που θα φέρουν απτά αποτελέσματα, που δεν θα προσβάλουν και δεν θα προκαλούν λοιδορία τόσο εντός, όσο και εκτός χώρας», σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ και ζητά να μην χαθεί περισσότερος χρόνος σε συζητήσεις επί συζητήσεων και ρηξικέλευθες προτάσεις με αβέβαια αποτελέσματα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτει πως η αγορά έχει ανάγκη τη σταθερή προσήλωση στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων μέσα από στοχευμένες προτάσεις που στόχο θα έχουν - μεταξύ άλλων- την αύξηση των εσόδων, την ενίσχυση της ρευστότητας, τη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου, την πάταξη της γραφειοκρατίας, του παραεμπορίου, της παραοικονομίας και τελικά της επιστροφής στην ανάπτυξη και την κερδοφορία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο