Μειώθηκε κατά 5,4% η παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο

Μειώθηκε κατά 5,4% η παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο

Κατά 5,4% μειώθηκε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με έρευνα. 

Ωστόσο, φέτος τον Ιανουάριο, οι ασφαλίσεις Ζωής συνέχισαν την αυξητική τάση (+14,6%) ως προς την παραγωγή του αντίστοιχου μήνα, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο του 2014. Αντίθετα, οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά (-18%).

Να σημειωθεί ότι αν αφαιρεθεί η επίδραση του κλάδου ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις, η παραγωγή των ασφαλίσεων Ζωής συνολικά είναι αυξημένη κατά 15,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014 ενώ, αντιστοίχως, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων (Ζωής και Ζημιών) είναι μειωμένη κατά -6,0%.

Η παραπάνω έρευνα αφορά την παραγωγή ασφαλίστρων (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων συμβολαίων) και των επιστροφών ασφαλίστρων λόγω ακυρώσεων ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της Ένωσης Ασφαλιατικών Εταιρειών Ελλάδος.

Η μελέτη για την παραγωγή ασφαλίστρων

Στο πλαίσιο αυτό, ενσωματώθηκαν στην έρευνα τα στοιχεία μηνός Ιανουαρίου του 2015. Συνολικά ανταποκρίθηκαν 58 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη οι οποίες συγκέντρωναν το 91,9% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 97,8% των ασφαλίσεων Ζωής σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους 2013. Από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, οι 21 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις Ζωής και 48 στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο