Μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις των χρεών σε εφορία και ταμεία.

Αυτό, βέβαια, θα εξαρτηθεί και από την πορεία της υγείας της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, η οποία νοσηλεύεται με πνευμονία και αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Παρασκευή. 

Πάντως, το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και οι συντάκτες του φιλοδοξούν να είναι βελτιωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργο Ρωμανιά, σε ό,τι αφορά στους οφειλέτες προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δύο είναι οι βελτιώσεις:

  • Για όσους καταβάλουν εφάπαξ την οφειλή, διαγράφονται πλήρως τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις
  • Για όσους επιλέξουν εξόφληση με δόσεις, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων (όσο λιγότερες, τόσο καλύτερα) προβλέπονται γενναίες μειώσεις προστίμων και προσαυξήσεων

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, στην ίδια φιλοσοφία θα κινούνται και οι υπόλοιπες διατάξεις που αφορούν σε οφειλέτες προς την εφορία.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη συγκεντρώσει τις προτάσεις όλων των συναρμόδιων υπουργείων και γενικών γραμματειών και το κείμενο έχει δρομολογηθεί προς κατάθεση στη Βουλή.