Στο ότι οι τεχνοκράτες που έρχονται στην Αθήνα δεν είναι αναγνωρίσιμοι από το... κοινό, βασίζονται τα κυβερνητικά στελέχη.

Αυτό θα τους βοηθήσει να κάνουν ό,τι έκαναν και οι προκάτοχοί τους με την πάλαι ποτέ τρόικα, χωρίς να προκληθούν μεγάλες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στα υπουργεία οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες, προκειμένου να αποφασιστεί και να καθοριστεί η.... καθημερινότητα των τεχνοκρατών που έρχονται σήμερα στην Αθήνα.

1. Πού θα κοιμηθούν

Η λογική για την φιλοξενία των μελών του τεχνικού κλιμακίου που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι περισσότεροι από τρεις αλλά λιγότεροι από δέκα (!), είναι: «Εμείς πληρώνουμε το ξενοδοχείο, εμείς θα το διαλέξουμε». Η σύσκεψη για το που θα καταλύσουν δεν έχει ολοκληρωθεί και η απόφαση δεν έχει ληφθεί. Αρχικά είχε συζητηθεί να μείνουν στο ξενοδοχείο Hilton. Η λύση απορρίφθηκε μετά από μακρά συζήτηση για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί. Η ιδέα που έπεσε στο τραπέζι για το Ledra Marriot απορρίφθηκε άμεσα, για άγνωστους, επίσης, λόγους. Αναζητείται ακόμα η καλύτερη λύση σε σύσκεψη που δεν έχει ολοκληρωθεί.

2. Πώς θα γίνει ο έλεγχος

Στόχος είναι να μην τους δει κανένας να μπαίνουν στα υπουργεία. Αυτό θα γίνει με δυο τρόπους: στελέχη των υπουργείων και των οργανισμών που θα ελεγχθούν,(πχ. το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) θα μεταφέρουν ανα χείρας τα στοιχεία στο ξενοδοχείο, που θα είναι το «Κέντρο Επιχειρήσεων». Στο ερώτημα: αν είναι μεγάλοι φάκελοι και κινδυνέψουν να χαθούν έγγραφα, η απάντηση της κυβερνητικής πηγής ήταν αφοπλιστική: «Για περιπτώσεις που δεν μπορούμε να μετακινήσουμε τα στοιχεία, θα τους βάζουμε στα υπουργείο ινκόγκνιτο»!