current views are: 3

12 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση19:29

Αποκαλύψεις Παναρίτη για τις διαπραγματεύσεις του Brussels Group: «Μας αντιμετώπισαν απαξιωτικά»

Τους σκληρούς της διαπραγμάτευσης αλλά και το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες έναντι της Ελλάδας έδειξε η σύμβουλος του ΥΠΟΙΚ.

Δημοσίευση 19:29’
αρθρο-newpost

Τους σκληρούς της διαπραγμάτευσης αλλά και το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες έναντι της Ελλάδας έδειξε η σύμβουλος του ΥΠΟΙΚ.

Τους σκληρούς της διαπραγμάτευσης αλλά και το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες έναντι της Ελλάδας έδειξε η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη.

Σε ενημέρωση για το πρώτο 24ωρο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, η κυρία Παναρίτη, η οποία είναι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροωπείας του λεγόμενου «Brussels Group», είπε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών είναι ένα «συνωνθύλευμα» διαφόρων επαγγελματιών. 

Χαρακτήρισε τους εκπροσώπους του ΔΝΤ τους πιο σκληρούς της διαπραγμάτευσης. «Είναι στρατιωτικοποιημένοι, με αυστηρή πειθαρχία. Ξέρουν τι ζητούν και πώς να το πάρουν» τόνισε, ενώ σημείωσε τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, εξαιτίας της αφερεγγυότητας των προηγούμενων ετών. 

Όπως είπε, η αντιμετώπιση αυτή είναι απόρροια του 2010, όταν δεν ήμασταν έτοιμοι (οι ελληνικές κυβερνήσεις) και δεν διαθέταμε την τεχνογνωσία να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Μας αντιμετώπισαν απαξιωτικά. 

Όσον αφορά τους απεσταλμένους της ΕΚΤ, η σύμβουλος του ΥΠΟΙΚ τους χαρακτήρισε «τραπεζίτες» που λειτουργούν περισσότερο ως υπάλληλοι τραπεζών, ενώ από την Κομισιόν, σημείωσε ότι πρόκειται για γραφειοκράτες που θέλουν να κλείσουν τον προϋπολογισμό στις χώρες που έχουν δώσει δάνεια. 

Παράλληλα, εκτίμησε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα κλείσει φέτος στο 0,6%. 

Η Έλενα Παναρίτη και η ελληνική ομάδα του Brussels Group θα μεταβούν εκ νέου τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, για το δεύτερο γύρο της εκτός έδρας διαπραγμάτευσης


σχετικα αρθρα