Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας το πρωί σε ημερίδα που διοργανώνει η Τράπεζα της Ελλάδος για την αγορά ακινήτων, τοποθετήθηκε στο θέμα των ιδιωτικοποίησεων των αεροδρομίων.

Όπως τόνισε: «η ταχεία δρομολόγηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, όπως η ανάπτυξη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, των περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών, είναι πολύ σημαντική, καθώς οι συμφωνίες αυτές όχι μόνο προσελκύουν ξένα κεφάλαια, αλλά και θα δώσουν ένα άμεσο θετικό μήνυμα προς τους διεθνείς επενδυτές και τις αγορές».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι η Ελλάδα οφείλει να μετατραπεί σε μία χώρα φιλική στις επενδύσεις.

Ωστόσο, αυτή η... γραμμή συναντά αντιδράσεις στα ενδότερα της κυβέρνησης. Αρκεί να θυμίσουμε ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑΝίκος Φίλης σε πρόσφατες δηλώσεις του προανήγγειλε την ακύρωση του διαγωνισμού ιδιωτικοποίσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος για τις ιδιωτικοποιήσεις είχε κινηθεί και ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Ο κ. Στουρνάρας επίσης σημείωσε ότι «H αβεβαιότητα αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο κίνδυνο εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας και τη μεγαλύτερη απειλή να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού, που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοσιονομική ισορροπία και η ανταγωνιστικότητα».

 Αναφερόμενος στα προβληματικά δάνεια των τραπεζών υποστήριξε ότι η δημιουργία εταιρειών ειδικού σκοπού για τη διαχείρισή τους θα απαιτούσε χρηματοδότηση από πηγές εκτός των τραπεζικών ισολογισμών και του κρατικού προϋπολογισμού.