Εγκρίνουν, στην πλειονότητά τους, την οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, οι συμμετέχοντες στο φόρουμ του Κόμο, σύμφωνα με άτυπη δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε επί τόπου η εφημερίδα «Ιl Sole 24 Ore».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, το 39% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι οι στρατηγικές κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι καλές, το 8% «εξαιρετικές», το 21% ουδέτερες και το 32% «αρνητικές».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά την παρέμβασή του, ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι το καταστατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει γραφτεί από την Bundesbank και ότι:

Οι κανόνες του δεν απαγορεύουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αν οι κανόνες αποδεικνύονται μη λειτουργικοί, πρέπει να μπορούν, πάντως, να αλλάζουν.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε:

Η μόνη ριζοσπαστική προσέγγιση είναι ότι δεν δεχόμαστε την ιδέα, βάσει της οποίας ένα αποτυχημένο πρόγραμμα πρέπει να συνεχίσει να γίνεται αποδεκτό μόνον και μόνον επειδή οι κανόνες είναι κανόνες και δεν μπορούν να εξελίσσονται.