Κατηγορηματικά διέψευσε ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού δημοσίευμα περί «παγώματος» του νέου ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι κοινοτικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ατύπως την Αθήνα ότι «παγώνει» η πρόσβαση σε περίπου 25 δισ. ευρώ, επικαλούμενες την ανάγκη εξέτασης τεχνικών λεπτομερειών στη δομή και στη συγκρότηση των νέων διαχειριστικών αρχών του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

«Το δημοσίευμα είναι ατυχές, εκτός τόπου και χρόνου. Πριν δέκα ημέρες είχαν έρθει στην Ελλάδα ευρωπαίοι αξιωματούχοι που επιβλέπουν το ΕΣΠΑ και τα μηνύματα ήταν πολύ θετικά», δήλωσε στο flashnews.gr, ο Γιώργος Σταθάκης.

Μάλιστα ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι Βρυξέλλες αντέδρασαν λέγοντας ότι αυτές είναι ανοησίες.

Τέλος σε ερώτηση αν υπάρχει οποιοσδήποτε κινδυνος ή ενδεχόμενη μελλοντική απειλή για το ΕΣΠΑ ο κ. Σταθάκης εξίσου κατηγορηματικά απάντησε πώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

ΠΑΣΟΚ: Σας είχαμε προειδοποιήσει

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε το δημοσίευμα περί «παγώματος» του ΕΣΠΑ.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί «την κυβέρνηση των non papers να σταματήσει τα παιχνίδια με τις διαρροές και τα tweets και να φέρει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το θέμα ώστε να ενημερωθούν όλα τα κόμματα και να συντονίσουμε τις δράσεις μας προς όφελος των πολιτών».

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως  η σχετική απάντηση του Γ. Σταθάκη μέσω tweet δεν πείθει κανέναν, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, ότι ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είχε προειδοποιήσει- μέσω ερώτησης του στον αρμόδιο υπουργό- για τον κίνδυνο να χαθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ, εξαιτίας καθυστερήσεων στην υλοποίηση των προγραμματισμένων δράσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

Πριν 10 μέρες, την 5η Μαρτίου, ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είχε προειδοποιήσει με ερώτηση που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη για τον κίνδυνο να χαθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ επισημαίνοντας πως «τυχόν καθυστέρηση της υλοποίησης των προγραμματισμένων δράσεων αλλά και των νέων δομών και διαδικασιών διαχείρισης μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο κονδύλια ύψους 28 δις ευρώ, τα οποία διεκδίκησε και πέτυχε η προηγούμενη Κυβέρνηση, οδηγώντας σε αδιέξοδο μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εργαζομένους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που έχουν βασίσει τη βιωσιμότητα και την εξέλιξη των επιχειρήσεών τους».

Σήμερα μέσω κυβερνητικών διαρροών μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ πως «παγώνει» η πρόσβαση στο ΕΣΠΑ σε κονδύλια ύψους 25 περίπου δις.

Όσο για το tweet του κ. Σταθάκη, δεν μας πείθει.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση των non papers να σταματήσει τα παιχνίδια με τις διαρροές και τα tweets και να φέρει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το θέμα ώστε να ενημερωθούν όλα τα κόμματα και να συντονίσουμε τις δράσεις μας προς όφελος των πολιτών.

Καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να σταματήσει να χάνει χρόνο παίζοντας παιχνίδια με τη φωτιά που πλήττουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.