Οι Έλληνες καταναλωτές στήριξαν το ελληνικό εμπόριο τα χρόνια της κρίσης. Στήριξαν τις τοπικές αγορές, τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τόνισε ο Βασίλης Κορκίδης.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας καταναλωτή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας δήλωσε ότι «ο καταναλωτής είναι η μόνη σημαίνουσα οικονομική μονάδα, η οποία δεν είναι αποτελεσματικά οργανωμένη και της οποίας οι απόψεις δεν ακούγονται, όμως καταναλωτές είμαστε όλοι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικονομική μονάδα, η οποία επηρεάζει, αλλά και επηρεάζεται σχεδόν από κάθε δημόσια ή ιδιωτική οικονομική απόφαση».

Για τον εορτασμό της ημέρας καταναλωτή, ο κ. Κορκίδης είπε:

Έχουμε καταθέσει στον πρωθυπουργό και στα υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εργασίας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προτάσεων για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς και μέτρα για την πάταξη κάθε μορφής παραβατικότητας που στον κλάδο μας παρουσιάζεται με τη μορφή του εκτεταμένου παραεμπορίου. Χρειάζεται όλοι οι φορείς της αγοράς να διαμορφώσουμε ένα πολυεπίπεδο προστατευτικό μέτωπο του Έλληνα καταναλωτή που θα τον θωρακίζει από τους επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη του και τον κόπο των χρημάτων υποτιμώντας τη νοημοσύνη του. Υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε αυτή τη μάχη για αυθεντικά και ποιοτικά προϊόντα και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να προσφέρουμε άριστες υπηρεσίες, χαμηλές τιμές και ποιοτικά προϊόντα στο ελληνικό κοινό.

Μάλιστα, με την ευκαιρία μάλιστα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ΕΣΕΕ αποφάσισε να ξεκινήσει πανελλαδική καμπάνια με τίτλο "FAIR TRADE" προωθώντας τον Κώδικα Δεοντολογίας της ελληνικής αγοράς, που από κοινού συμφώνησαν, μετά από τρίμηνη διαβούλευση, εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων και μικρομεσαίων εμπόρων.