current views are: 1

16 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση20:28

Στην κοινωνική πολιτική τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ

Τη συγκρότηση νέου Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Δημοσίευση 20:28’
αρθρο-newpost

Τη συγκρότηση νέου Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος 

Τη συγκρότηση νέου Ταμείου για τη  δημόσια περιουσία προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη που διαμήνυσε επίσης πως τα έσοδα από την αξιοποίησή θα πηγαίνουν για την κοινωνική πολιτική.

Κατά την ακρόαση από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής του νέου Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα και του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Αντώνη Λεούση, η κ. Βαλαβάνη τόνισε πως η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις.

Όπως επεσήμανε, η εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο διαλύεται και η ΕΤΑΔ απορροφάται στο ΤΑΙΠΕΔ.

«Έτσι δημιουργείται νέο ταμείο δημόσιας περιουσίας του οποίου τα έσοδα θα αξιοποιούνται για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και την στήριξη της δημόσιας ασφάλισης» είπε η κ. Βαλαβάνη. 

Από την πλευρά του ο κ. Πιτσιόρλας, εκτίμησε ότι η διαδικασία της επένδυσης στο Ελληνικό είναι «διάτρητη» και πως «δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθεί. Πρέπει να επανεξεταστεί αυτή είναι η πολιτική που θα ακολουθήσουμε εμείς»,  είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι οι αιγιαλοί και οι παραλίες θα παραμείνουν στο δημόσιο και υπογράμμισε ότι στην ΕΥΔΑΠ την πλειοψηφία θα πρέπει να έχει το Δημόσιο.


σχετικα αρθρα