Μέσω email τουλάχιστον ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι θα ειδοποιηθούν τις επόμενες ώρες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αρχίζει από αύριο Πέμπτη την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στους οφειλέτες προκειμένου να τους καλέσει να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση- εξπρές για την εξόφληση των χρεών τους, που θα ισχύσει έως τις 27 Μαρτίου. 

Πρόκειται για τροπολογία, που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή στο νομοσχέδιο με τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και προβλέπει ότι όσοι φορολογούμενοι πληρώσουν εφάπαξ ή μέρος των οφειλών τους έως τις 27 Μαρτίου, ανάλογα με το ποσοστό κεφαλαίου που θα εξοφλούν θα διαγράφουν το ίδιο ποσοστό προσαυξήσεων.

Τα email θα στέλνονται ανά εκατοντάδες χιλιάδες και θα περιγράφουν τα πλεονεκτήματα της ρύθμισης ενώ θα υπενθυμίζονται παράλληλα και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών στα οποία μπορεί να προχωρήσει η εφορία για τη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου. 

Η ρύθμιση αυτή αφορά κυρίως στα χρέη που βαρύνονται με μεγάλες προσαυξήσεις. Έτσι οι φορολογούμενοι μπαίνοντας στο Taxisnet και την «προσωποποιημένη πληροφόρηση» μπορούν να δουν ποια οφειλή τους έχει επιβαρυνθεί με μεγάλες προσαυξήσεις και να την εξοφλήσουν έως τις 27 Μαρτίου. Τα υπόλοιπα χρέη θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων το επόμενο διάστημα.