Χαμόγελα για την γερμανική οικονομία- Με θετικό πρόσημο άρχισε το 2015

Χαμόγελα για την γερμανική οικονομία- Με θετικό πρόσημο άρχισε το 2015

Με θετικό πρόσημο άρχισε το πρώτο τρίμηνο του 2015 η γερμανική οικονομία και με βάση τα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών η ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί. 

«Οι σκληροί βιομηχανικοί δείκτες καθώς και η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων και των καταναλωτών σηματοδοτούν ότι η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κατά το πρώτο τρίμηνο» ανέφερε το υπουργείο στην μηνιαία του αναφορά για τους οικονομικούς δείκτες. 

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά τους πρώτους μήνες του έτους, ενώ το φτηνό πετρέλαιο έχει ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση, ανέφερε επίσης η ίδια έκθεση. 

Τα τελευταία οικονομικά δεδομένα σε μεγάλο βαθμό σκιαγραφούν μια θετική εικόνα για τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης, με τον ιδιωτικό τομέα να επιταχύνει, την ανεργία να σημειώνει πτώση, τις λιανικές πωλήσεις ραγδαία άνοδο και τη βιομηχανική παραγωγή να αυξάνεται.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες είχαν βυθιστεί και οι εξαγωγές μειώθηκαν απότομα τον Ιανουάριο, ωστόσο, το αδύναμο ευρώ αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις των γερμανικών αγαθών στο εξωτερικό κατά τους προσεχείς μήνες. Το οικονομικό επιτελείο της γερμανικής κυβέρνησης αναμένει η οικονομία της χώρας να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,5% το 2015.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο