Σίγουρη θεωρεί την χρεοκοπία της Ουκρανίας ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's ο οποίος υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, θεωρώντας σχεδόν αναπόφευκτη την αποτυχία της να αποπληρώσει μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων, το χρέος της προς τους διεθνείς πιστωτές της. 

«Η πιθανότητα (...) χρεοκοπίας για το δημόσιο χρέος είναι σχεδόν 100%» αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης σε ανακοίνωσή του μειώνοντας τη βαθμολογία της χώρας στο επίπεδο «Ca». Σύμφωνα με τη Moody's, οι κάτοχοι των ουκρανικών ομολόγων θα έχουν «σημαντικές απώλειες» ως αποτέλεσμα του σχεδίου της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση της πλειοψηφίας των εκκρεμών ομολόγων. 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ναταλία Γιαρέσκο η Ουκρανία ελπίζει να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές την επόμενη εβδομάδα με στόχο να καταλήξει σε μια συμφωνία για αναδιάρθρωση του χρέους έως το τέλος Μαΐου. Όμως κατά τον διεθνή οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης η έκβαση των συζητήσεων αυτών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια αναδιάρθρωση "άτακτη" η οποία ισοδυναμεί με χρεοκοπία.

Η Moody's διατηρεί επίσης «αρνητική» την προοπτική για την Ουκρανία να διασφαλίσει ότι οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα υπό την πίεση του ΔΝΤ δεν θα αποτρέψουν το χρέος της να παραμένει σε «πολύ υψηλό» επίπεδο. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το ουκρανικό δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί στο 94% του ΑΕΠ, έναντι 40,6% που ήταν το 2013, πριν αρχίσει να μειώνεται με αργό ρυθμό από το επόμενο έτος.