Βήματα προόδου έχουν γίνει σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. 

Ανώτατη κυβερνητική πηγή επιβεβαιώνει στο newpost πως την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του EuroWorking Group προκειμένου να εξετάσει τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

Επίσης πηγή του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις, αναφέρε στο newpost πως οι συζητήσεις του Brussels Group προχωρούν και έχουν εμφανιστεί τα πρώτα σημάδια σύγκλισης μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Αθήνα προχωρά με στόχο την συνεδρίαση του Eurogroup για την οριστικοποίηση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 7,2 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ που θα δώσει ανάσα στην οικονομία. 

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, στην τακτική ενημέρωσή του, ανέφερε ότι αυτή την εβδομάδα αξιωματούχοι των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να διεξάγουν συνομιλίες, για να συζητήσουν εάν το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που είναι τώρα υπό συζήτηση μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για να ξεκλειδώσει νέος δανεισμός στη χώρα.