Στα 3 δισ. ευρώ επιβραδύνθηκαν οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες τον Μάρτιο, μεταδίδει πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δύο άτομα με γνώση του ζητήματος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα καθώς οι συνομιλίες με την Ελλάδα συνεχίζονται.

Με τα στοιχεία και του Μαρτίου, οι συνολικές εκροές σε επίπεδο τετραμήνου ανέρχονται σε 28 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι συνολικές καταθέσεις που βρίσκονται στις ελληνικές τράπεζες να ανέρχονται σε 137 δισ. ευρώ, ένα ποσό αποτελεί χαμηλό δεκαετίας, σχολιάζει το Bloomberg.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει την Τετάρτη με θέμα την ανανέωση του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA), που κρατάει κρατάει τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη «ζωή» ανέφεραν δύο άτομα κοντά στις συζητήσεις.

«Η Ελλάδα κρατείται με ένα απίστευτα σφιχτό λουρί» ανέφερε η Μιχάλα Μάρκουσεν, επικεφαλής οικονομολόγος της Sοcitete Generale σε συνέντευξή της στο Bloomberg Tv και εκτίμησε προς αυτό το πλαίσιο ότι οι πιστωτές σκοπεύουν να διατηρήσουν την πίεση προς την Αθήνα ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.