Στο ταμειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση αναφέρεται η εφημερίδα Wall Street Journal.

«Πότε τελειώνουν τα χρήματα της Ελλάδας;», διερωτάται η εφημερίδα και παρουσιάζει έναν κατάλογο ερωτοαπαντήσεων σχετικά με το πόσο επαρκούν τα διαθέσιμα της χώρας.

«Πόσο χρόνο έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα μέχρι να εξαντληθούν πλήρως τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας;» είναι το πρώτο ερώτημα που τίθεται με την εφημερίδα να απαντάει πως στην πραγματικότητα κανείς δεν το γνωρίζει, μηδενός εξαιρουμένου.   «Η κατάσταση σε όρους ρευστότητας είναι εξαιρετικά ρευστή», δηλώνουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με κάποιους, τα ταμειακά διαθέσιμα θα έχουν εξαντληθεί στα μέσα Απριλίου. Το πότε θα εξαντληθούν θα εξαρτηθεί από το πόσες - εγχώριες - πληρωμές είναι πρόθυμη και ικανή να κάνει η ελληνική κυβέρνηση» τονίζει ο συντάκτης του άρθρου.

«Πότε είναι προγραμματισμένες οι επόμενες αποπληρωμές χρέους;» διερωτάται στη συνέχεια η WSJ και συνεχίζει τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει δόση προς το ΔΝΤ, ύψους 450 εκατ. ευρώ, στις 9 Απριλίου και συνεχίζει:

«Μέχρι στιγμής παραμένει αβέβαιο το εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει αρκετά χρήματα για να την καταβάλει. Έλληνες αξιωματούχοι αποφεύγουν να επιβεβαιώσουν δημοσίως εάν θα πραγματοποιηθεί κανονικά η πληρωμή. Ορισμένοι Έλληνες αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αποπληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ, εάν αυτό σημαίνει πως δεν θα καταβληθούν μισθοί και συντάξεις»..

Αναφορικά με τα ταμειακά διαθέσιμα, η εφημερίδα τονίζει πως δεν υπάρχουν αρκετά:

«Το ελληνικό δημόσιο θα προχωρήσει σε έκδοση εντόκων γραμματίων στις 8 Απριλίου, ενώ η κυβέρνηση θεωρεί πως η νέα νομοθεσία θα δώσει κίνητρο στους Ελληνες φορολογούμενους, προκειμένου να καταβάλλουν τους φόρους τους και να ενισχυθούν τα κρατικά έσοδα».

Τέλος το δημοσίευμα κάνει αναφορά στις ημερομηνίες – κλειδιά για την ελληνική κυβέρνηση. Μετά την αποπληρωμή του ΔΝΤ η κυβέρνηση θα πρέπει «να πληρώσει περίπου 2,4 δισ. βραχυπρόθεσμου χρέους σε ιδιώτες επενδυτές, στις 14 και 17 Απριλίου. Μετά πρέπει να βρει επιπλέον 1,7 δισ. για τους μισθούς και τις συντάξεις που πρέπει κανονικά να πληρωθούν στα τέλη Απριλίου. Άλλα 1,4 δισ. για εξαγορά έντοκων γραμματίων απαιτούνται στις 8 Μαρτίου και αποπληρωμή 779 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ στις 12 Μαΐου. Αλλά η κρίσιμη ημερομηνία είναι η 20η Ιουλίου, όταν ωριμάζουν ελληνικά ομόλογα 3,5 δισεκατομμυρίων, τα οποία κατέχει η ΕΚΤ. Η αποτυχία αποπληρωμής σχεδόν σίγουρα θα σημάνει το τέλος της Ελλάδας στο ευρώ».