Δημόσια στήριξη στον Ντέιβιντ Κάμερον έδωσαν περισσότεροι από 100 βρετανοί επιχειρηματίες ενόψει των εκλογών του Μαΐου. 

Σε επιστολή τους προς την εφημερίδα Telegraph, αναφέρουν πως «αυτή η κυβέρνηση υπό τους Συντηρητικούς έχει υπάρξει θετική ως προς τις επιχειρήσεις κι έχει επιδιώξει μία πολιτική στήριξης των επενδύσεων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας». 

Παράλληλα προειδοποίησαν κατά μίας αλλαγής πολιτικής: 

«Πιστεύουμε ότι μία αλλαγή πλεύσης θα έθετε σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας και θα αποθάρρυνε τις επενδύσεις. Αυτό θα έστελνε ένα αρνητικό μήνυμα για τη Βρετανία και θα έθετε σε κίνδυνο την ανάκαμψη».

Μεταξύ των 103 επιχειρηματιών που υπογράφουν την επιστολή είναι ο Φίλιπ Γκριν του ομίλου λιανεμπορίου Arcadia , ο διευθύνων σύμβουλος της BP Μπομπ Ντάντλεϊ, ο επιχειρηματίας Λουκ Τζόνσον (γνωστότερος από την αλυσίδα Pizza Express) και ο απερχόμενος επικεφαλής του ασφαλιστικού ομίλου Prudential Tidjane Thiam, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse.

«Κανένας δεν πρόκειται να εκπλαγεί που ορισμένοι επιχειρηματίες ζητούν χαμηλότερους φόρους για τις μεγάλες επιχειρήσεις», δήλωσε ο σκιώδης υπουργός Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων των Εργατικών Τσάκα Ουμάνα.

«Δεν πιστεύουμε, όπως ο Ντέιβιντ Κάμερον, στις μεγαλύτερες φοροελαφρύνσεις για τους πλουσιότερους, η προτεραιότητα είναι οι μειώσεις φόρων για τις μικρές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και η διάσωση του ΕΣΥ».

Συνολικά, οι επιχειρηματίες που υπογράφουν την επιστολή απασχολούν περισσότερους από 500.000 υπαλλήλους.