Καμία νέα μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις δεν θα επιβληθεί, επανέλαβε ο γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς.

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ρωμανιάς επανέλαβε ότι πληθυσμιακές ομάδες, που έχουν θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όπως μητέρες με ανήλικα παιδιά, υπαγόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ΑΜΕΑ και ασφαλισμένοι προ του 1983, δεν θα θιγούν.

«Εμείς λέμε ότι κόκκινη γραμμή είναι για μας, καμία από αυτές τις ομάδες, τις συγκεκριμένες, να μη χάσει τη θεμελίωση του δικαιώματος της», τόνισε συνέχισε λέγοντας πως «όταν μιλάμε για το ασφαλιστικό πρέπει να προσεγγίζουμε το ζήτημα από δύο σκοπιές, δηλαδή, στο τι γίνεται σήμερα και στο τι θα γίνει στο μέλλον, δηλαδή, εάν τα αποθεματικά επαρκούν για να πληρώνονται οι συντάξεις για τα επόμενα σαράντα, πενήντα χρόνια, όπως προβλέπεται από το νομοθετικό πλαίσιο».

Όπως διαβεβαίωσε, η ρευστότητα είναι εξασφαλισμένη και μπορούν να πληρώνονται οι συντάξεις για όλο το 2015,2016,2017, «Δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος κάποια στιγμή να μην πληρωθούν οι συντάξεις. Στο δεύτερο ζήτημα, λόγω του PSI κυρίως, «εκεί πράγματι έχουμε πρόβλημα» διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι «θα υπάρξουν ρυθμίσεις, τόσο βραχυπρόθεσμα, ως τον Ιούνιο, με κατάργηση, ή αντικατάσταση “αναχρονιστικών” και “αντικοινωνικών” διατάξεων, που θα δώσουν ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους, όσο και μετά τον Ιούνιο, για την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος».