Τις πληροφορίες περί σκέψεων για αύξηση της φορολογίας στους ναυτικούς διέψευσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Σε δήλωσή του τονίζει: 

«Μόνο ως πρωταπριλιάτικο αστείο, μπορεί να διαβαστεί η είδηση περί αύξησης του συντελεστή φορολογίας των ναυτικών, η οποία κυκλοφόρησε νωρίς σήμερα το πρωί. Ακόμα και ως τέτοια, όμως, δημιουργεί ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα όσων τη ”διέρρευσαν”, δεδομένου ότι διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία το θέμα της απλήρωτης ναυτικής εργασίας και της υψηλής ανεργίας μεταξύ των ναυτικών, δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας. Δεν κατανοούμε τη σκοπιμότητα τού να δημιουργείται κλίμα σύγχυσης και ανησυχία σχετικά με ένα τόσο κορυφαίο ζήτημα, σε μια στιγμή που τα προβλήματα της ναυτεργασίας είναι τόσο οξυμένα και οι προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους είναι στην πρώτη προτεραιότητα όλων μας. Κατά συνέπεια, ούτε ως πρωταπριλιάτικο αστείο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή αυτή η ”διαρροή”, επικοινώνησα με το υπουργείο Οικονομικών, από όπου έλαβα τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη σχετικά με την αύξηση της φορολογίας στους ναυτικούς. Σχετική διάψευση, μάλιστα, έχει ήδη κυκλοφορήσει από το υπουργείο Οικονομικών, με δελτίο Τύπου, που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα» καταλήγει ο κ. Δρίτσας.