Εντατικές επαφές με το οικονομικό επιτελείο της Ελβετίας αρχίζει Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνεργασία με τον υπουργό καταπολέμησης της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη. Η κυβέρνηση στοχεύεί στη είσπραξη σημαντικών εσόδων, από τον εντοπισμό και τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσων σε λεβετικές τράπεζες, στη μάχη για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. 

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου ανάμεσα στον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον υφυπουργό Οικονομικών της Ελβετίας, την Τρίτη 14 Απριλίου θα υπάρξει νέα συνάντηση των κ.κ. Βαρουφάκη και Νικολούδη με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας, με επικεφαλής τον Υφυπουργό για διεθνή Οικονομικά θέματα Dr. Jacques de Watteville.

Στόχος είναι να υπάρξει επανεκκίνηση και εντονότερη συνεργασία των φορολογικών αρχών των δύο χωρών στο μέλλον, ενώ όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, οι ελβετικές αρχές εξέφρασαν την απορία τους για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για εκκρεμείς υποθέσεις Ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην Ελβετία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως ανέφερε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, μόνο δεκαπέντε αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.