«Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε έντιμο συμβιβασμό» επεσήμανε ο πρόεδρος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έχοντας τη μόνιμη απειλή grexit ή graccident», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να κάνουμε δύο βήματα μπροστά, αφού, καμία πλευρά δεν επιδιώκει τη ρήξη και τη σύγκρουση και θα ήταν ιστορικό λάθος να ωθήσουμε τα πράγματα σε ακραίες επιλογές με επικίνδυνες και μη μετρήσιμες σήμερα επιπτώσεις».

Εξέφρασε την προσδοκία ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας θα ακολουθήσουν ηπιότερη στάση έναντι της χώρας μας, αναγνωρίζοντας της ότι έχει υλοποιήσει σκληρές προσαρμογές με μεγάλο κοινωνικό κόστος.

Πρόσθεσε ότι απαιτείται, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, η Ελλάδα να διαμορφώσει ολοκληρωμένο, τεκμηριωμένο και αξιόπιστο σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης με στόχους, δεσμεύσεις και χρονοδιάγραμμα , «το δικό μας υπεύθυνο σχέδιο εξόδου από την κρίση και επιστροφής στην ανάπτυξη και την προοπτική».

Τόνισε δε ότι ο δρόμος τής ανεξαρτησίας για την Ελλάδα περνά από τις αγορές:

«Η ανεξαρτησία από τις απαιτήσεις και τις ενίοτε υπερβολικές ή και προσβλητικές παρεμβάσεις των επίσημων πιστωτών, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της επιστροφής της χώρας στις διεθνείς αγορές. Μόνο αν ζητήσουμε χρήματα από τις απρόσωπες αγορές, που δεν παρεμβαίνουν στη λειτουργία της χώρας, παρά μόνον απαιτούν αξιόπιστες και φερέγγυες πολιτικές, θα βρεθούμε στον δρόμο της ανεξαρτησίας -και όχι αν ακολουθήσουμε άλλους επικίνδυνους δρόμους».

«Οι συνθήκες στις διεθνείς αγορές και οικονομίες είναι σήμερα ιδανικές και θα ήταν λάθος, μόνοι εμείς από όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, να μην τις αξιοποιήσουμε το ταχύτερο δυνατόν», τόνισε.

 

TAGS