Για προσπάθεια παραπληροφόρησης κάνει λόγο το υπουργείο Οικονομικών αναφερόμενο στο σημερινό δημοσίευμα του Spiegel στο οποίο αναφέρεται πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακάλεσε το προσωπικό του στην Αθήνα ενώ προσθέτει δήλωση του γενικού γραμματέα του ΥΠΟΙΚ σύμφωνα με την οποία αποκάλεσε τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group «τελείως ανίκανα».

Όπως αναφέρει το υποιυργείο Οικονομικών το σημερινό δημοσίευμα του Spiegel εντάσσεται στην προσπάθεια παραπληροφόρησης στην οποία επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ξένα ΜΜΕ.  

Ο κ. Θεοχαράκης δεν χαρακτήρισε ποτέ τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών με τη φράση που του αποδίδεται. Αντίθετα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group, αναφέρθηκε σε αυτά λέγοντας ότι  περιλαμβάνουν «κορυφαία στελέχη και με εντυπωσιακές ικανότητες» (top-notch people with impressive skills).

Σχετικά με την αναφορά στην 9η Απριλίου, το Υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει σε σχετική ανακοίνωση για χθεσινό δημοσίευμα του Reuters. 

Όσο για τα περί ανάκλησης του προσωπικού του ΔΝΤ, το ΥΠΟΙΚ υπενθυμίζει ότι υπάρχει και το Πάσχα τον Καθολικών καθώς και η προγραμματισμένη διάσκεψη του ΔΝΤ σε λίγες ημέρες.