Διαδοχικές συναντήσεις με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιο για τις Διεθνείς Υποθέσεις, Νέιθαν Σιτς και με τη σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Ομπάμα, Καρολάιν Άτκινσον, είχε σήμερα στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών έγινε επισκόπηση των διαπραγματεύσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών. Ο κ. Βαρουφάκης ανέπτυξε στους Αμερικανούς αξιωματούχους το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι υπάρχει κοινός τόπος για ζητήματα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπτυξη.

Στην ενημέρωση τυ υπουργείου αναφέρεται, επίσης, ότι συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που έχουν σχέση με τη δομή της Ευρωζώνης, με τον υπουργό Οικονομικών να αναπτύσσει στους συνομιλητές του τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη επανεξέτασης της αρχιτεκτονικής της.