Βαρύ φορτίο έχει στην πλάτη της η ελληνική κυβέρνηση η οποία μόνο μέσα στον Απρίλιο έχει να καταβάλει για βασικές ανάγκες περισσότερα από 3,8 δισ. ευρώ.

Την περασμένη εβδομάδα έπειτα από το θρίλερ που διαδραματίστηκε η κυβέρνηση κατέβαλε τελικά τη δόση των 448 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ωστόσο ο λογαριασμός είναι μεγάλος και η Αθήνα θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη την ώρα που τα κρατικά ταμεία αδειάζουν. 

Επόμενο «κρας τέστ» είναι η 12η Μαΐου όταν θα πρέπει να βρεθούν 747 εκατ. ευρώ της δόσης προς το ΔΝΤ, ωστόσο τα δύσκολα αρχίζουν από την ερχόμενη Τρίτη 14 Απριλίου οπότε η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1,4 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια. 

Στις 17 Απριλίου η  Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια, ενώ στο τέλος Απριλίου πρέπει να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί και αυτές θα πρέπει να εγκριθούν από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Πλήθος πληρωμών ακολουθούν τον Μάιο. Συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου η Αθήνα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1,4 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια, ενώ στις 12 Μαΐου όπως προαναφέραμε θα πρέπει να κάνει την μεγαλύτερη πληρωμή του μήνα περίπου 747 εκατομμύρια ευρώ προς το ΔΝΤ. 

Στις 15 Μαΐου η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει επίσης πάνω από 1,4 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια. 

Τον Ιούνιο στις 5 η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μια πληρωμή της τάξης των 240 εκατομμυρίων σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 305 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στις 12 Ιουνίου θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 270 εκατομμυρίων σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 344 εκατομμύρια ευρώ. Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 3,6 δισ ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

Στις 16 Ιουνίου η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 451 εκατ. ευρώ σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 573 εκατομμύρια ευρώ.

Στις 19 Ιουνίου θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 270 εκατ. ευρώ σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 344 εκατομμύρια ευρώ. Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1,6 δισ ευρώ σε έντοκα γραμμάτια, ενώ στο τέλος Ιουνίου λήγει η παράταση για την «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», όπως είναι γνωστή στην Ελλάδα η επέκταση της δανειακής σύμβασης.

Επίσης στις 10 Ιουλίου η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 2 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια και στις 13 Ιουλίου θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 360 εκατ. ευρώ σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 458 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, στις 20 Ιουλίου ωριμάζουν ελληνικά ομόλογα αξίας 3,5 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ, ενώ στις 8 Αυγούστου η χώρα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

Στις 20 Αυγούστου ωριμάζουν ελληνικά ομόλογα ύψους 3,2 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ.