Στην ανεπίσημη κρούση στο ΔΝΤ για παράταση καταβολής των δόσεων που φέρεται να έκανε η ελληνική κυβέρνηση, η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε.... όχι. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η προσέγγιση έγινε σε επαφές που είχε η ελληνική πλευρά στις αρχές Απριλίου, ωστόσο από τις συζητήσεις προέκυψε ότι δεν συντρέχει λόγος για επίσημο αίτημα για την αναβολή πληρωμής των δόσεων.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η πρόταση θα αφορούσε το πρόγραμμα πληρωμών για τους επόμενους μήνες ώστε η ελληνική κυβέρνηση να μπορεί να πληρώσει απρόσκοπτα μισθούς και συντάξεις.

Η εφημερίδα σημειώνει πως το ελληνικό αίτημα καταδεικνύει το οξύ πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα μας. «Η Αθήνα θα πρέπει να καταβάλει στο ΔΝΤ σχεδόν 1 δισ. ευρώ τον Μάιο. Συνολικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015, η χώρα μας πρέπει να πληρώσει 9 δισ. ευρώ στο Ταμείο.

 Αξιωματούχοι του ΔΝΤ έχουν επανειλημμένα τονίζει πως οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα πληρωμών μπορεί να γίνει μόνο μετά από ολική επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος στήριξης, που ουσιαστικά θα σημαίνει νέα συμφωνία μεταξύ του Ταμείου και της Αθήνας» γράφει η εφημερίδα.