«Η Ελλάδα ζητάει απεγνωσμένα κεφάλαια για να αποπληρώσει τους δανειστές της» αναφέρει το περιοδικό Economist σε δημοσίευμα του για τις εξελίξεις ως προς τις διαπραγματεύσεις.

Ο Economist επικαλείται το άρθρο των Financial Times, το οποίο ανέφερε πως η Ελλάδα ζήτησε αναβολή πληρωμής της δόσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική. «Βέβαια σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε πως η Ελλάδα ζήτησε πίστωση χρόνου» συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Η Ελλάδα μοιάζει να οδηγείται ακόμη πιο κοντά στην καταστροφή, καθώς ορισμένοι Ευρωπαίοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία ούτε στο Eurogroup της 24ης Απριλίου» εκτιμάει ο αρθρογράφος και συνεχίζει:

Η Ελλάδα ωστόσο προσδοκά σε συμφωνία σε αυτό το Εurogroup, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ αλλά δεν έχει κάνει αρκετή πρόοδο σε ό,τι αφορά την κατάρτιση της λίστας μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι δανειστές.

«Ο χρόνος είναι περιορισμένος για τη χώρα» αναφέρει το Economist που υπογραμμίζει πως «αν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία τότε η χώρα θα ξεμείνει από χρήματα στα τέλη Απριλίου, και τότε θα αναγκαστεί πράγματι να διαλέξει ανάμεσα στην καταβολή των μισθών ή στην καταβολή της δόσης του ΔΝΤ».