Μεγάλη συμμετοχή καταγράφεται από την περασμένη Παρασκευή στη ηλεκτρονική διεύθυνση του TAXIS για τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά γύρω στις 31.000 αιτήσεις, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και οφειλές για τον ΕΝΦΙΑ.

Υπάρχουν, όμως, και φορολογούμενοι που θα πρέπει να κάνουν εκτός από την ηλεκτρονική αίτηση και την... επίσκεψή τους στην εφορία για να μπορέσουν να επωφεληθούν της ρύθμισης. 

Ο φοροτεχνικός Ηλίας Χατζηγεωργίου εξηγεί στο newpost : «Η μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων μπορεί να επωφεληθεί από τις ρυθμίσεις της εφορίας και όλες οι πληφορορίες θέλουν την εισροή των αιτήσεων στο ΤΑΧΙS να είναι αθρόα. Ωστόσο, υπάρχει μια μερίδα οφειλετών, η οποία θα δείξει η πορεία των αιτήσεων αν θα είναι μικρή ή μεγάλη, η οποία θα πρέπει να παρουσιαστεί στην εφορία και να υποβάλει την αίτησή για την υποβολή στις δόσεις. 

Πρόκειται για τους οφειλέτες εκείνους, οι οποίοι έχουν οφειλές από προηγούμενους ελέγχους, κάτι που αυτό στο υπάρχον σύστημα του TAXIS δεν καλύπτεται ηλεκτρονικά, αλλά θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τους εφοριακούς, που θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία να αναζητήσουν στα αρχεία τους οφειλέτες και να διευθετήσουν τις όποιες ρυθμίσεις και εκπτώσεις στην εφορία τους. 

Στην ουσία στο μεγαλύτερο ποσοστό, πρόκειται για φορολογούμενους εκείνους, οι οποίοι χρωστούν μεγάλα ποσά στην εφορία, αν και το κύριο target group της συγκεκριμένης εξαίρεσης είναι όσοι έχουν οφειλές από ελέγχους της ΔΟΥ». 

Να σημειωθεί ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τις ρυθμίσεις των δόσεων είναι η 26η Μαΐου, ενώ όσοι επιθυμούν να ενταχθούν σε διαδικασία προκαταβολών, πρέπει να το κάνουν νωρίτερα, μέχρι τις 27 Απριλίου.