Υπέρ ενός Grexit τάσσεται ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock Λάρι Φινκ, λέγοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα λειτουργούσε προς όφελος της ευρωζώνης.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business Network εξηγεί πως «η Ελλάδα δεν είναι συστημικό πρόβλημα. Το 2012 ήταν συστημικό πρόβλημα, αλλά τα τελευταία 2,5 χρόνια ο ιδιωτικός τομέας πούλησε το ελληνικό χρέος [...] το οποίο βρίσκεται πλέον στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ, όπως και στην ίδια την Ελλάδα».

Μάλιστα, ο ίδιος εκφράζει την πεποίθηση πως η τρόικα δεν πρέπει να δώσει πιο χαλαρούς όρους στην Ελλάδα σε ενδεχόμενη συμφωνία. «Έχω μεγαλύτερη ανησυχία για το ενδεχόμενο να δοθούν στην Ελλάδα ευκολότεροι όροι και η Τρόικα να συνθηκολογήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά και εξηγεί;

Αυτό θα ήταν πολύ πιο συστημικό, καθώς στη συνέχεια υπάρχουν κόμματα όπως το αριστερό Podemos στην Ισπανία, τα οποία ζητούν χαλάρωση στην πληρωμή του χρέους και μετά η Πορτογαλία ίσως να ζητήσει χαλάρωση και μετά όλη η χρηματοοικονομική δομή στην Ευρώπη θα αρχίσει να καταρρέει.

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ στην πραγματικότητα θα δημιουργήσει ένα ράλι στο ευρώ, καθώς η Ελλάδα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος» εκτιμά αν και θεωρεί πως το καλύτερο σενάριο «θα ήταν η Ελλάδα να υποχωρήσει και να κάνει τις πληρωμές».

«Δεν θα ήθελα να δω τους Ευρωπαίους να υποχωρούν στους όρους τους προς την Ελλάδα» αναφέρει ακόμη ο επικεφαλής της BlackRock, σημειώνοντας ότι οι όροι συμφωνήθηκαν από το ελληνικό κράτος και, σε αυτό το πλαίσιο, δεν μπορεί να έρχεται ένα νέο κόμμα και να αμφισβητεί τις προηγούμενες συμφωνίες.