Επιβολή περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων ή και ενδεχόμενο νέων εκλογών «βλέπει» σε ανάλυσή της η Royal Bank of Scotland σε ανάλυσή της για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Αν και ο αναλυτής Alberto Gallo τονίζει πως το βασικό σενάριο παραμένει η επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές Απρίλιο ή Μάιο, υποστηρίζει ωστόσο πως υπάρχουν υψηλές πιθανότητες η Ελλάδα να χάσει μια αποπληρωμή δόσης. Αυτό το ενδεχόμενο, σύμφωνα με τον ίδιο δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα φύγει από την Ευρωζώνη.

Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι οι πιστωτές έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους με την Ελλάδα, η κυβέρνηση της οποίας διατηρεί τις «κόκκινες γραμμές» της, ενώ δέχεται πιέσεις να εφαρμόσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές και χάσει και την αποπληρωμή μίας δόσεις, τότε ίσως χρειαστεί η επιβολή περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων, κάτι το οποίο έχει συμβεί και στην Κύπρο. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα υπάρξει έντονη μεταβλητότητα στην αγορά, αλλά ταυτόχρονα θα περιοριστεί και η εκροή καταθέσεων συνεχίζει ο αναλυτής.