Τη διάθεση ρευστών διαθεσίμων περίπου 60 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ, προκειμένου τα χρήματα αυτά να μετατραπούν σε repos.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία, καθώς αρνητικά ψήφισαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ, των συνταξιούχων (προέρχεται από το ΚΚΕ) και του ταμείου των Βενζινοπωλών.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ με πρωτοβουλία του νέου Διοικητή Τάσου Πετρόπουλου, σύμφωνα με τον οποίο με βεβαιότητα για τη σχέση ασφάλειας που παρέχει στο ταμείο η κυβέρνηση και για λόγους συμβολικούς, αφού ο ΟΑΕΕ, την Πέμπτη 30 Απριλίου, θα λάβει από το ελληνικό δημόσιο 170 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των συντάξεων, αποφασίστηκε η αξιοποίηση διαθεσίμων, περίπου 60 εκατ. ευρώ, μέσα από τον ΟΔΔΗΧ.

Να σημειωθεί ότι, η οικειοθελής αυτή απόφαση έρχεται να προστεθεί στην αντίστοιχη απόφαση του ΟΑΕΔ να τοποθετήσει στην ΤτΕ διαθέσιμα αξίας 120 εκατ. ευρώ, καθώς τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών οργανισμών έχουν εξαιρεθεί από την υποχρεωτική μεταφορά τους στην κεντρική τράπεζα, που προβλέπεται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των φορέων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.