Το ποσό των 147.034.038 ευρώ μπήκε στα κρατικά ταμεία από τη ρύθμιση της εφάπαξ καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών. 

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στο Star Channel, στη ρύθμιση συμμετείχαν 35.000 φορολογούμενοι που κατέθεσαν έως 50 ευρώ και άλλοι 23.000 φορολογούμενοι που κατέθεσαν από 50 -100 ευρώ. 

Αναφερόμενη στα έξι (6) Α.Φ.Μ  που κατέβαλαν ποσά άνω του 1.000.000, σημείωσε πως πρόκειται για νομικά πρόσωπα και για ένα συνεταιρισμό που με αυτό τον τρόπο αποπλήρωσαν τις συνολικές φορολογικές υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο.

Επίσης η κ. Βαλαβάνη αναφέρθηκε, στην αλλαγή του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ στο δεύτερο εξάμηνο του 2015, μετά την αναμόρφωση των υφισταμένων αντικειμενικών αξιών. Όπως είπε σειρά υπηρεσιακών παραγόντων, μεταξύ αυτών στελέχη της Γ.Γ.Δ.Ε. και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, επεξεργάζονται  προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην κατάρτιση του «καταθεσιολογίου», επεσήμανε πως θα αφορά τους 1.500.000 καταθέτες των οποίων  θα ελέγχεται η κίνησης των τραπεζικών τους λογαριασμών σε βάθος χρόνου15ετίας για να  διαπιστωθεί η ακολουθία με το σύνολο των φορολογουμένων εισοδημάτων τους.