Πάνω από 2 δισ. δολάρια ενδέχεται να κληθεί να πληρώσει η Deutsche Bank AG στους ρυθμιστικούς φορείς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Βρετανίας για το σκάνδαλο της χειραγώγησης ενός επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων. 

Ρυθμιστικοί φορείς στις δύο χώρες ετοιμάζονται να ανακοινώσουν μια συμφωνία για τη διευθέτηση του ζητήματος εντός της εβδομάδας, ίσως σήμερα Πέμπτη, ανέφεραν πληροφορίες που είχε μεταδώσει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. 

“Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές οι οποίες ερευνούν θέματα που άπτονται των επιτοκίων διατραπεζικών χορηγήσεων”, περιορίστηκε να αναφέρει μια εκπρόσωπος της Ντόιτσε Μπανκ. 

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η γερμανική τράπεζα αναμένεται να παραδεχθεί την ενοχή της και να συμφωνήσει να καταβάλει πρόστιμα. Η Ντόιτσε Μπανκ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι αναμένει πως τα έξοδά της για τη διευθέτηση δικαστικών υποθέσεων θα ανέλθουν σε περίπου €1,5 δισεκ. ευρώ ($1,61 δισεκ.) το πρώτο τρίμηνο του 2015. 

Παρά τα κόστη αυτά, η διοίκηση της τράπεζας διαβεβαίωσε ότι θα καταγράψει κέρδη το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και ότι θα ανακοινώσει έσοδα που πλησιάζουν ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Η εφημερίδα The Wall Street Journal έγραψε χθες ότι η Ντόιτσε Μπανκ ενδέχεται να ανακοινώσει μια διευθέτηση που θα προβλέπει την καταβολή προστίμων ύψους $2,15 δισεκ. για να κλείσουν οι έρευνες σχετικά με τη χειραγώγηση επιτοκίων.