Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιροπής Γίρκι Κατάινεν με βασικό θέμα τις επενδύσεις και το αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα

Σκοπός της επίσκεψής του Φιλανδού αξιωματούχου, ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων, είναι να προωθήσει το νέο επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ, το οποίο και θα παρουσιάσει σήμερα το μεσημέρι σε ειδική εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Σήμερα ο κ. Κατάινεν θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, με τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας, Κώστα Φωτάκη και με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα τον δεχθεί στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

Ο κ. Κατάινεν και ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή, το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο αντιπρόεδρος θα μετάσχει και σε εκδήλωση του ΣΕΒ που διοργανώνεται με την συνεργασία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα ενώ την Παρασκευή θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας με τους προέδρους ελληνικών τραπεζών.

Ακόμη, σήμερα το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα ενώ λίγες ώρες αργότερα θα πραγματοποιήσει κοινή επίσκεψη με τον υπουργό κ. Σταθάκη, στην APIVITA, εταιρεία που έχει λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Αύριο θα μιλήσει στην Βουλή και ειδικότερα στις Επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, και Οικονομικών Υποθέσεων και το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με οικονομικούς φορείς.