Για την ανάγκη για μετάρρυθμίσεις στις χώρες της ευρωζώνης, προκειμένου η οικονομική ανάκαμψη να καταστεί διατηρήσιμη, έκανε λόγο σήμερα το πρωί ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Πέτερ Πράετ, επισημαίνοντας ότι η χαλάρωση των κανονισμών για τους εργοδότες θα ήταν μια τέτοια κίνηση.

Σε αντίθεση με προηγούμενες γενικόλογες δηλώσεις άλλων αξιωματούχων της ΕΚΤ, ο Πράετ προχώρησε σε συγκεκριμένες υποδείξεις, αναφέροντας ως τροχοπέδη για τις εταιρίες το ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει στη Γαλλία για επιχειρήσεις με περισσότερους από 50 εργαζομένους.

«Οι ελληνικές τράπεζες αξιολογούνται ως φερέγγυες», είπε ο Πράετ σε εκδήλωση στο Βερολίνο, προσθέτοντας «Πράγματι είναι μια αγχωτική κατάσταση»

«Δεν πρόκειται να συζητήσω πόσο χρόνο θα συνεχιστεί αυτό. Η λεκτική αυτοσυγκράτηση είναι ουσιώδους σημασίας σε ώρες κρίσης»,

Η ευρωζώνη χρειάζεται ένα συνδυασμό πολιτικών για την κυκλική ανάκαμψη που βλέπουμε να καθίσταται διατηρήσιμη:διευκολυντική νομισματική πολιτική και αποφασιστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Πράετ σε συνέδριο στο Βερολίνο προσθέτοντας ότι η οικονομία της ευρωζώνης φαίνεται να γυρίζει σελίδα.