current views are: 1

23 Απριλίου 2015
Δημοσίευση13:29

Πρόστιμο 2,5 δισ. δολάρια στην Deutche Bank

Πρόστιμο- μαμούθ για την Deutche Bank, καθώς η τράπεζα υποχρεούται να καταβάλει 2,5 δισ. δολάρια στις αμερικάνικες και βρετανικές αρχές. 

Δημοσίευση 13:29’
αρθρο-newpost

Πρόστιμο- μαμούθ για την Deutche Bank, καθώς η τράπεζα υποχρεούται να καταβάλει 2,5 δισ. δολάρια στις αμερικάνικες και βρετανικές αρχές. 

Πρόστιμο – μαμούθ για την Deutche Bank, καθώς η τράπεζα υποχρεούται να καταβάλει 2,5 δισ. δολάρια στις αμερικανικές και βρετανικές αρχές, με τη θυγατρική της στο Λονδίνο να παραδέχεται την ενοχή της για το σκάνδαλο της χειραγώγησης επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και παραδέχθηκε το ρόλο της στη χειραγώγηση του London Interbank Offered Rate, ή Libor, βάσει του οποίου οι τράπεζες χρεώνουν η μια την άλλη, ιδίως για βραχυπρόθεσμες χορηγήσεις.

Η τράπεζα συμφώνησε επίσης να τερματίσει την απασχόληση των υπαλλήλων που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο και να τοποθετήσει έναν ανεξάρτητο παρατηρητή, σύμφωνα με το τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Το πρόστιμο των 2,5 δισεκ. δολαρίων περιλαμβάνει 600 εκατ. δολάρια που θα καταβληθούν στις ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης, 800 εκατ. δολάρια προς την Επιτροπή Συναλλαγών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC), 775 εκατ. δολάρια προς το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και 344 εκατ. δολάρια προς τη βρετανική Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA).


σχετικα αρθρα