Την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο οι ελληνικές αρχές προχώρησαν χθες στη σύλληψή του εξέφρασε, μιλώντας την Πέμπτη στο Reuters, ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας.

Ο Μπόμπολας διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρίας της χώρας -η οικογένεια του οποίου έχει στην ιδιοκτησία της εφημερίδες- συνελήφθη χθες με την κατηγορία για φοροδιαφυγή και αφέθηκε ελεύθερος αφού πλήρωσε 1,8 εκατ. Ευρώ, αναφέρει το πρακτορείο. 

Το Reuters σχολιάζει πως ο Μπόμπολας είναι ο πρώτος επιχειρηματίας που συνελήφθη από τη στιγμή που η νέα κυβέρνηση ανέλαβε την εξουσία. 

«Το όλο περιστατικό της σύλληψης με αναστάτωσε γιατί είμαι επιχειρηματίες με δραστηριότητες στο εξωτερικό και πιστεύω πως εκπροσωπώ τη χώρα μου» ανέφερε ο κ. Μπόμπολας σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο πρακτορείου. 

Είπε επίσης πως είχε προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου να προχωρήσει στην πληρωμή, αλλά όπως σημείωσε οι αρχές τον ανάγκασαν να πληρώσει πριν τη προθεσμία.

«Συνήθως, οι εισαγγελείς περιμένουν έως ότου λήξει η προθεσμία και αν αυτή παρέλθει και δεν έχει πληρώσει, τότε ξεκινούν τις νομικές διαδικασίες», είπε και πρόσθεσε: «Χθες έμεινα έκπληκτος επειδή σκόπευα να διευθετήσω την υπόθεση και να την αποτρέψω από το να μετατραπεί σε ποινική υπόθεση».

TAGS