Πονοκέφαλο αποτελούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τόσο για τους πολίτες που δεν έχουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους όσο και για το υπουργείο Οικονομικών που βλέπει τα ταμεία του άδεια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το Μάρτιο τα χρέη στην εφορία ανήλθαν σε περίπου 1 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ανέρχονται σε 3,469 δισ. ευρώ, από τις οποίες εισπράξιμα θεωρούνται μόνο τα 2.017 δισ ευρώ.
 
Μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι προκαλώντας πάντως ικανοποίηση στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ 
 
Τα έσοδα που έχουν εισρεύσει στα κρατικά ταμεία κυμαίνονται στα 30 εκατ. ευρώ και συνδέονται με 15.000 αιτήσεις οι οποίες έγιναν τις πρώτες δύο ημέρες μετά το άνοιγμα της εφαρμογής στο Taxisnet. Εφόσον διατηρηθεί αυτή η ροή, υπάρχουν εκτιμήσεις πως το Δημόσιο θα μπορούσε να εισπράξει μέχρι τα τέλη Απριλίου πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. 
 
Ωστόσο οι εκτιμήσεις για το μήνα Μάιο είναι κατώτερες καθώς οι περισσότεροι από αυτούς που έσπευσαν να υποβάλουν αίτηση είναι μεγαλοφειλέτες με χρέη εκατ. ευρώ, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων. Έτσι στο ΥΠΟΙΚ θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι ο ρυθμός των εισπράξεων θα μειωθεί αισθητά μέσα στον Μάιο. 
 
Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα εκπνέει τυπικά η προθεσμία για την ευνοϊκή ρύθμιση με διαγραφή του 100% των προσαυξήσεων, για όσους έχουν τα μετρητά για να πληρώσουν άμεσα το 10% τουλάχιστον της αρχικής οφειλής από 200 ευρώ και άνω. Από τις αρχές Μαΐου σειρά θα έχουν οι υπόλοιποι οφειλέτες, οι οποίοι μετά την υποβολή της ρύθμισης θα καταβάλουν ένα μηνιαίο ποσό που θα κυμαίνεται από 20 έως 200 ευρώ.