Την προεδρία του Eurogroup έχει βάλει στο «μάτι» ο ντε Γκίντος

Την προεδρία του Eurogroup έχει βάλει στο «μάτι» ο ντε Γκίντος

Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεση των υπολοίπων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις επόμενες εβδομάδες ώστε να της ανατεθεί η προεδρία του Eurogroup, δήλωσε ο ισπανός υπουργός Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος επιδιώκει να αναλάβει ένα αξίωμα που συμβάλλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση της πολιτικής της ευρωζώνης.

Στον θώκο αυτό βρίσκεται σήμερα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ. Η θητεία του Ντάισελμπλουμ λήγει τον Ιούλιο. Ο Ολλανδός έχει πάντως καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί να παραμείνει στη θέση.

«Είναι πολύ απλό. Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την υποψηφιότητα της Ισπανίας και πιστεύουμε ότι έχουμε μια καλή πιθανότητα... διαθέτουμε υποστήριξη», επισήμανε ο Ντε Γκίντος στη Ρίγα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup και του Ecofin.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είχε υποστηρίξει πέρυσι δημόσια τον Ντε Γκίντος, έναν «εξαίρετο υπουργό Οικονομίας σε δύσκολες εποχές». 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο