«Θα έπρεπε να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», λέει ο επικεφαλής του ινστιτούτου Ifo και γνωστός για τις αιρετικές απόψεις του Χανς Βέρνερ Ζιν.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Ζιν αναφέρει πως μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα. 

«Θα έλεγα ότι εν τέλει (μια έξοδος της Ελλάδας) θα ήταν επιθυμητή καθώς, εάν κάποιος συνοδεύει την έξοδο με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής κοινότητας, με την υπόσχεση να κρατήσει ανοικτή την πόρτα για να επιστρέψει η Ελλάδα κάποια στιγμή στο μέλλον, τότε αυτό ίσως αποτελεί την ευκαιρία για να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας μέσω υποτίμησης» δήλωσε ο γερμανός Οικονομολόγος

Συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι ενώ το «Grexit» δεν είναι «αναπόφευκτο», θα μπορούσε να δώσει στη χώρα την ευκαιρία να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της και να ενισχύσει την απασχόληση.

«Δεν υπάρχουν μόνο οι κίνδυνοι από την έξοδο – υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και υπάρχουν και πολλοί κίνδυνοι αν συνεχιστεί ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα λειτουργούσε έως τώρα» τόνισε.